Hoe het werkt

HOE HET WERKT

Bij Vonnisbank kunt u checken of uw nieuwe klant uw vertrouwen waard is én zijn financiële verplichtingen nakomt. Treft u een vonnis aan van het bedrijf waarmee u zaken wilt gaan doen? Dan weet u dat u voorzichtig moet zijn, maak dan goede afspraken.

Als schuldeiser kunt u dit uitgesproken vonnis plaatsen in onze Vonnisbank. Uw niet-betalende klant krijgt bericht over de plaatsing hiervan. Dit vergroot de kans dat hij alsnog contact met u opneemt en overgaat tot betaling. Gebeurt dit niet, dan voorkomt u in ieder geval dat dit bedrijf nog meer schade aanricht bij uw collega-ondernemers.

Vonnis zoeken

Bedrijven kunnen gratis een vonnis zoeken op Vonnisbank, het enige wat u moet doen is uzelf aanmelden met uw KvK-nummer. Zo checkt u met één klik of uw nieuwe klant daadwerkelijk uw vertrouwen waard is.

Vonnis plaatsen

Bedrijven kunnen ook een vonnis plaatsen. U kunt daarvoor op basis van uw Kamer van Koophandel nummer een account aanmaken om een vonnis te plaatsen. Na het invullen van een aantal controlevragen gaat Vonnisbank over tot het plaatsen van een vonnis. De schuldenaar krijgt bericht over de plaatsing van dit vonnis. Komt deze in beweging en neemt hij contact met u op om alsnog de factuur te betalen? Dan kunt u als schuldeiser de vonnis registratie de status betaald geven en sluiten. Na controle door Vonnisbank kan de schuldenaar tot slot het vonnis laten verwijderen.

Wat kost het gebruik van Vonnisbank?

Bedrijven kunnen gratis een vonnis zoeken op Vonnisbank en checken of hun nieuwe klant daadwerkelijk zijn vertrouwen waard is.

Bedrijven kunnen ook een vonnis plaatsen. De schuldenaar krijgt bericht over de plaatsing van zijn vonnis. Dit vergroot de kans dat hij alsnog contact opneemt en overgaat tot betaling. Het plaatsen van 1 vonnis kost 35 euro. Wilt u meerdere vonnissen plaatsen? Voor 5 vonnissen betaalt u 140 euro, voor 10 vonnissen slechts 250 euro. Wilt u er nog meer plaatsen? Neem dan contact op, dan bieden we u graag een persoonlijk aanbod.